Vårt hållbarhetsarbete

Vi på SafetyRespect har en uppgift som vi är stolta över, att rädda liv. Men vårt ansvar sträcker sig längre än så – vi vill också skydda vår planet. I vår dubbla väsentlighetsanalys har vi grävt djupare för att identifiera de viktigaste frågorna som påverkar oss, våra kunder och miljön.

SafetyRespects värdekedja

Vad innebär en dubbel väsentlighetsanalys?
Denna analys hjälper oss att fokusera på det som är viktigast – både för vår verksamhet och för vår gemensamma framtid. Vi har tittat på allt från våra materialval till hur vi kan minska våra utsläpp, och hur vi kan säkerställa att alla steg i vår värdekedja är så hållbara som möjligt. Genom att arbeta med SafetyRespect som leverantör av fallskyddslösningar, med ett stort fokus på hållbarhet i alla våra led och kontroll över hela värdekedjan, stärker ni er egen konkurrenskraft på marknaden.

Säkerhet och hållbarhet 
När vi pratar om hållbarhet, pratar vi inte bara om miljön. Säkerheten är och kommer alltid vara vår högsta prioritet. Genom att erbjuda utbildningar och säkerhetsträning på alla våra europeiska platser ser vi till att du och ditt team alltid är i trygga händer – både på och utanför byggnadsplatsen.

Energi och utsläpp
Vi tittar ständigt på nya sätt att bli ännu mer hållbara. Just nu undersöker vi bland annat möjligheten att introducera förnybar energi på våra fabriker och kontor. Vi ser även över våra logistiklösningar, för att effektivisera och reducera CO2. Det handlar inte bara om att minska våra egna kostnader, utan också om att vara en förebild för andra företag. Vi vet att klimatförändringar och geopolitik kommer påverka oss alla, men genom att tänka långsiktigt och hållbart är vi redo att möta framtiden. Vårt mål är att växa med grönt stål och andra innovativa material som inte bara är bra för vår planet utan också ger oss möjligheten att fortsätta leverera lösningar som håller högsta standard.

Cirkulära lösningar
Våra produkter, som stål- och aluminiumkomponenter, är designade för att återanvändas och återvinnas. Vi strävar efter att 100% av våra kasserade hyrprodukter ska återvinnas – och vi är redan på god väg.

Läs mer i vår dubbla väsentlighetsanalys